آیا تغذیه با شیر مادر کودک را باهوش میکند؟
ترکیبات موجود در شیر مادر تحول سالم مغز کودک را تضمین میکند. چربیها، امگا3، هورمونها و آنزیمهای موجود در شیر مادر برای تحول سلولهای مغزی در طول دورهی نوزادی لازم است. وقتی نوزاد متولد میشود هنوز سیستم ایمنی بدن او قوی نیست و در برابر بیماریها آسیبپذیر است. شیر مادر وظیفهی دفاع از بدن نوزاد در برابر بیماریها را دارد.
این اثر محافظتی شیر مادر حتی پس از پایان دورهی شیردهی نیز بر بدن نوزاد باقی میماند. باید بدانید فاکتورهای ایمنی تنها در شیر مادر وجود دارد و هیچ یک از مکملهای غذایی با وجود غنی و مغذی بودن، نمیتواند مانند شیر مادر سیستم ایمنی بدن نوزاد را تقویت کنند.
همچنین، شیردهی نزدیکی عاطفی بین نوزاد و مادر را که برای رشد بهتر مغز کودک اهمیت دارد، بیشتر میکند. زمانی که کودک شیر مادرش را میخورد، میتواند به چهرهی او نگاه کند و تعامل چشمی با او برقرار کند. مادر را لمس میکند و از گرما و بوی مادر لذت میبرد. مادر باید برای رشد مغز کودک، توجه خود را به نوزاد معطوف کرده، هنگام شیر خوردن نوزاد به چشمان وی نگاه کند و با او صحبت کند یا برایش شعر بخواند.
همراستا با آموزشهای دینی و فرهنگی ما، انجمن روانپزشکان کودک آمریکا نیز شیردهی در سال نخست را لازم میداند و توصیه میکند شیردهی تا پایان دو سالگی کودک ادامه داشته باشد. تغذیه از شیر مادر برنامهای است که طبیعت بنا نهاده اما همیشه امکان پذیر نیست. حتی چند هفته یا چند ماه شیردهی نیز میتواند برای رشد مغزی و هیجانی نوزاد به میزان زیادی خوب باشد. نوزادانی که به هر دلیلی نمیتوانند شیر مادر بخورند باید حداقل در 12 ماه نخست زندگی، هنگامی که در آغوش مادر یا مراقب اصلی خود قرار گرفتهاند و به او نزدیکی جسمانی دارند، با شیر خشک یا مکملهای غذایی تغذیه شوند.
در صورتی که از این مطلب خوشتان آمده است چهار مقاله مشابه زیر را به شما پیشنهاد میکنیم. روی عنوان مقاله کلیک کنید:
از تولد تا 3 ماهگی چه بازیهایی برای رشد مغز نوزاد مفید است؟
از 3 تا 6 ماهگی چه بازیهایی برای رشد مغز کودک مفید است؟
دیدگاهتان را بنویسید