تست هوش هیجانی بار آن چیست | مزایای هوش هیجانی
تست هوش هیجانی بار آن یکی از مهمترین عوامل تعیینکننده موفقیت فردی و اجتماعیه. چرا؟ چون براساس نمره هوش هیجانی میتونین خودتونو بیشتر بشناسین و حتی روی بهتر کردن سطح هوش هیجانیتون کار کنین. آره درست خوندین، بر خلاف بهره هوشی (IQ) میشه با تمرینهای مختلف ضعفهای هوش هیجانی رو رفع کرد و به سطوح بالاتری رسید. در واقع، هوش هیجانی مدل بار آن به فرد امکان میده با هیجانات خودش بهترین رفتار رو داشته باشه و در مواجهه با هیجانات دیگران کارآمدتر عکس العمل نشون بده. آیا تا به حال به این فکر کردین که هیجانات چه میزان از بار هوشی رو در بر دارن؟ آیا هوش هیجانی میتونه به عنوان یک مدل مفید در فهم بهتر از ابعاد مختلف هیجانات عمل کنه؟ در این مقاله، ما به بررسی این سؤالات و ارتباط بین هوش هیجانی مدل بار آن با دنیای پیرامونون میپردازیم.
هوش هیجانی و بار آن
همه چیز از ۲۰۰۰ سال قبل، زمانی که افلاطون گفت: “همه یادگیریها بر پایه احساسات هستن.” شروع شد. از آن زمان، فیلسوفان، دانشمندان و مربیان تلاشهایی برای حمایت یا رد اهمیت احساسات انجام دادن. هوش هیجانی به مجموعهای از مهارتها و توانمندیها گفته میشه که فرد رو قادر میسازه با هیجانات خود و همچنین هیجانات دیگران به درستی برخورد کنه و حتی بتونه احساساتش رو درک و مدیریت کنن.
این نوع هوش، به عنوان یک ملاک برای اندازهگیری و ارزیابی توانایی فرد در شناخت، تنظیم و بیان هیجانات خود و همچنین برقراری روابط مؤثر اجتماعی به کار میره.
اما منظور از بار- آن چیست؟ ریون بار- آن (Reuven Bar-On) کسی بود که یک مدل جدید از هوش هیجانی رو معرفی کرد. ریون بار یک روانشناس و محقق در حوزه هوش هیجانیه که در طول سالها به تحقیق و توسعه مدلها و ابزارهای مرتبط با هوش هیجانی پرداخته. او به عنوان یکی از پیشگامان در زمینه هوش هیجانی شناخته میشه و به توسعه مدلهایی از جمله مدل هوش هیجانی Bar-On که قبلاً ذکر شد، مشهور است.
به گفته بار-آن، شایستگیهای عاطفی و اجتماعی باعث ایجاد یک سیستم یکپارچه میشه که به طور کلی هوش هیجانی (EI) گفته میشه. از طرفی دیگر تست هوش هیجانی بار آن به مفاهیم مرتبط با تواناییها و مهارتهای شناختی و اجتماعی فرد در شناخت، تنظیم و مدیریت هیجانات اشاره دارن. تست هوش هیجانی Bar-On یکی از ابزارهای معروف برای اندازهگیری هوش هیجانیه.
تعریف ریون بار آن از مدل هوش مصنوعی بار آن:
هوش هیجانی بار آن مقطعی از شایستگیها، مهارتها و تسهیلکنندههای عاطفی و اجتماعی مرتبطه که تعیین میکنه چقدر خودمون رو درک میکنیم و با دیگران ارتباط برقرار میکنیم. علاوه بر این چقدر میتونیم با فشارها، چالشها و نیازهای روزانه خودمون سازش کنیم.
تعریف بالا بر اساس ۵ فاکتور اصلی و ۱۵ فاکتور فرعی در تست هوش هیجانی بار آن بیان شده. در ادامه با این عوامل بیشتر آشنا میشیم.
فاکتورهای هوش هیجانی بار آن
تمام عوامل مهم زیر در مدل مفهومی بار-آن گنجانده شده:
درون فردی (Intrapersonal)
این عامل به توانایی فرد در شناخت و مدیریت هیجانات خود اشاره داره. فردی که در این فاکتور برتری داره، میتونه هیجانات خودش رو درستی شناسایی و به طور مثبت با آنها برخورد کنه. به عنوان مثال، فردی که به خوبی هیجانات خودش رو درک میکنه در مواقع عصبانیت منتظر میمونه شرایط آروم شه و سپس عکس العمل نشون میده.
خود بینی (Self-Regard)
یکی از مهمترین مواردی که در تست هوش هیجانی بار آن سنجیده میشه، احترام به خوده. تو فرهنگ لغت خودبین رو فردی تعریف میکنه که رفتار، کردار و صفات خودش رو پذیرفته و خودش رو بیعیب میبینه. دقیقاً همینه! این عامل هوش هیجانی به طور کلی به توانایی ما در نگاه به درون و دقیقاً درک، فهم و قبول خودمان اشاره داره. به معنای داشتن توانایی نگاه دقیق به خود و ارزیابی کردنه که در نهایت منجر به قبول و احترام به خود میشه. احترام به خودمون هم در واقع به معنای دوست داشتن بیقید و شرط کسیه که هستیم.
خودآگاهی عاطفی (Emotional self-awareness)
این عامل هوش هیجانی ظرفیت ما برای تشخیص، برچسب زدن و درک احساساتمونه. خودآگاهی عاطفی قبل از هر چیزی ظرفیت شناسایی و تمایز بین طیف احساسات ماست. به عنوان مثال درک تفاوت بین زمانی که ترسیدیم و زمانی که عصبانی هستیم یک نوع خودآگاهی عاطفیه. دونستن اینکه چه چیزی رو تجربه میکنیم، چرا آن رو احساس میکنیم و چه چیزی باعث بروزش میشه، همگی از جنبههای خودآگاهی عاطفی هستن.
تا زمانی که نفهمیم خودمون چه احساساتی رو داریم تجربه میکنیم، نمتونیم به احساسات دیگران به خوبی پاسخ بدیم.
خود ابزاری (Self Assertiveness)
در تست هوش هیجانی Bar-On، خود ابزاری به میزان توانایی یک فرد در بیان نظرات، ایدهها، و احساسات خود، بهطور روشن و مؤثر اشاره داره. این شایستگی نشان میده که آیا فرد میتونه با اعتماد به نفس و با احترام، نیازها و حقوق خودش رو بیان کنه یا خیر. داشتن این فاکتور در ویژگیهای شخصیتی هر فرد به طور کامل به میزان اعتماد به نفس، صراحت و قاطعیت بستگی داره.
شرکتهایی که به دنبال رهبران موفق میگردن، به دنبال این فاکتور در ویژگیهای شخصیتی هستن. چرا که این دسته از افراد میتونن احساسات خودشون رو به طور مستقیم و بدون پرخاشگری منتقل کنن و یا از حقوق و عقاید خودشون دفاع کنن. اینها از مهمترین ویژگیهای یک رهبره.
استقلال (Independence)
این فاکتور در تست هوش هیجانی بار آن به معنی توانایی هر فرد در میزان متکی بودن به خود و عاری از احساسات عاطفیه. افرادی که این ویژگی رو دارن معمولاً بدون نیاز به حمایت و کمک دیگران کارهای خودشون رو انجام میدن. به طور کلی توانایی مستقل بودن به میزان قدرت درونی ما، اعتماد به نفس و همچنین تمایل به برآورده کردن انتظارات و تعهدات و … بستگی داره.
کسانی که نمره استقلال بالایی در تست هوش هیجانی بار آن میگیرن معمولاً افرادی هستن که قدرت تصمیمگیری و همچنین مسئولیتپذیری بالایی هم دارن. علاوه بر این تحقیقات نشون میده که استقلال با میزان کنترل احساسات، قاطعیت و مهارتهای حل مسأله رابطه مستقیم داره. بنابراین کسی که در این ویژگی مهارت داره، میتونه گزینه مناسبی برای استخدام در شرکتهای باشه.
خودشکوفایی (Self – Actualization)
خودشکوفایی در مدل هوش هیجانی بار آن به معنای رسیدن به بالاترین سطح پتانسیل شخصی و تحقق کامل از خوده. این فاکتور به میزان توانایی فرد در تلاش برای رشد شخصی، تحقق اهداف ذاتی، ارزشها وایدهآلهای خود اشاره داره. فردی ویژگی خودشکوفایی رو داره، دائماً به تحقق خواستهها و اهداف شخصی خودش میپردازه و زندگی خودش رو بر اساس ارزشها وایدهآلهایش میچینه.
سطوح پایین خودشکوفایی با ناامیدی، ناامیدی و حتی افسردگی همراهه. افرادی که نمرات خودشکوفایی پایینی دارن معمولاً نمیدونن که از زندگی چه میخوان؛ زیرا نمیدونن چه اهدافی دارن و چطوری میتونین بهش برسن. یا هم ممکنه بدونن از زندگی چی میخوان اما اصلاً به دلایل مختلف قادر به دستیابی به پتانسیل کامل خود نیستن.
۲. برون فردی (Interpersonal)
این عامل به توانایی فرد در فهمیدن و مدیریت هیجانات دیگران اشاره داره. این افراد معمولاً میتونن هیجانات و نیازهای دیگران رو درک و در روابط اجتماعی به طور مؤثر و همدلانه عمل کنن. به عنوان مثال، فردی که به خوبی نارحتی دوستش رو میفهمه و سعی میکنه حالش رو بهتر کنه.
همدلی (Empathy)
این فاکتور همدلی در تست هوش هیجانی بار آن به میزان توانایی فرد در درک احساسات و وضعیتهای عاطفی دیگران اشاره داره. همدلی نشان میده که فرد میتونه به دیگران به درستی توجه کنه و احساسات، نیازها و تجربیات دیگران رو بهتر درک کنه و با آنها همراه بشه. افرادی که این ویژگی رو دارن معمولاً معمولاً قدرت ارتباطی بالا، قابلیت شناخت عواطف دیگران و توانایی واکنش مناسب در مواجهه با احساسات مختلف رو دارن. این فاکتور در کارهای گروهی نقش مهمی داره. چرا که یک فرد دلسوز و همدل معمولاً قابل اعتماد، مسئولیتپذیر و وفاداره. فردی که میخواد روانشناس، مددکار یا پزشک بشه، باید نمره خوبی در این تست هوش هیجانی بگیره.
مسئولیتپذیری اجتماعی (Social Responsibility)
مسئولیتپذیری اجتماعی به میزان توانایی در همذات پنداری در گروههای اجتماعی مختلف از جمله گروه دوستان، همکاران و خانواده گفته میشه. این ویژگی بیشتر در افرادی که به برعهده گرفتن مسئولیتهای گروهی و جامعه محور علاقه دارن، دیده میشه.
این فاکتور در آزمون هوش هیجانی بار آن ارتباط مستقیمی با فاکتور همدلی داره. فردی که دارای ویژگی مسئولیتپذیری اجتماعیه، از تأثیر اقدامات و رفتارهای خود بر جامعه آگاهی داره و به نیازها و حقوق دیگران توجه میکنه. او توانایی همکاری و همدلی با دیگران رو هم داره. این افراد به تعهدات اجتماعی خود پایبند هستن و مسئولیتهای اخلاقی و حقوقی خودش رو به درستی انجام میدن. از طرفی دیگه، افرادی که این ویژگی رو ندارن معمولاً رفتارهای تند و توهینآمیز با دیگران دارن و از افراد سو استفاده میکنن.
روابط بین فردی (Interpersonal Relationship)
این فاکتور بیشتر به ایجاد و حفظ روابط با دیگران اشاره داره. فردی دارای مهارت روابط بین فردیه توانایی شناخت و درک احساسات و نیازهای دیگران رو داره و همچنین برای بهبود روابط هم تلاش میکنه. این افراد معمولاً مهارت خاصی در حل مشکلات و اختلافات دارن و به دنبال دستیابی به روابط سالم و متعادل با دیگران هستن. این مهارت اجتماعی مبتنی بر حساسیت نسبت به دیگران، تمایل به برقراری روابط و همچنین احساس رضایت از روابطه.
برای مثال یک مدیر تیم باید مهارت روابط بین فردی داشته باشه. چرا که او مثل یک رابط بین سایر اعضای تیم باید عمل میکنه. کسانی که این فاکتور هوش هیجانی رو دارن، دوستانه، صمیمی و خوش برخورد به نظر میرسن. آنها اغلب یک محیط کاریشون رو پر از انرژی مثبت میکنن. بسیاری از مشاغل، از جمله بازاریابی، فروش و خدمات مشتری باید دارای این ویژگی باشن.
۳. مدیریت استرس (Stress Control)
افرادی که میتونن در شرایط بحرانی به خوبی اوضاع رو تحت کنترل بگیرن، در این مورد نمره خوبی میگیرن. برای مثال در محیط کار مشکلی برای سیستمها پیش میاد و فردی دارای هوش هیجانی بالایی باشه، به سرعت به دنبال عامل خرابی میگرده و راه حلهای کاربردی برای رفع مشکل ارائه میده.
تحمل استرس (Stress Tolerance)
به بیان ساده این فاکتور به مهارت کنترل هیجانات گفته میشه. یعنی تحمل استرس توانایی تحمل و مقابله با رویدادهای نامطلوب و موقعیتهای استرس زاست. فردی که در تحمل استرس مهارت داره، قدرت خاصی در تسلط بر احساسات خود داره و میتونه در مقابل وقوع رویدادهای ناراحتکننده و سختیها، آرامش روانی خودش رو حفظ کنه. او توانایی مقابله با فشارهای روزمره، تنظیم استرس و استفاده از راهکارهای سازماندهی شده برای کاهش تنش رو داره.
تحقیقات نشون دادن که این فاکتور رابطه بسیار نزدیکی با توانایی شناسایی، درک و کنترل احساسات داره. این فاکتور در هوش هیجانی بار آن در واقع مهمترین ویژگیه که یک رهبر باید داشته باشه. کسانی که همیشه در اکثر مواقع اضطراب دارن، معمولاً از عدم داشتن مهارت تحمل استرس رنج میبرن. این دسته افراد معمولاً تمرکز پایینی در انجام کارها دارن و نمیتونن به خوبی در مورد مسائل مختلف تصمیمگیری کنن.
کنترل تکانش (Impulse Control)
مهارت کنترل تکانش در تست هوش هیجانی بار-آن به توانایی فرد در کنترل و مدیریت تکانشها، انگیزهها و عملکردهای ناخواسته اشاره داره. فردی که ویژگی کنترل تکانش رو داره، میتونه انگیزهها، خواستهها و نیازهای خودش رو به خوبی کنترل و بدون واکنش ناخواسته و عجولانه عمل کنه. او توانایی این رو داره که در موقعیتهای ناگوار، اولویتهای مناسبی رو بر اساس اهداف و ارزشهای خودش، تعیین کنه.
قابل ذکره بعد از خودآگاهی عاطفی، همدلی و خود ابرازی کنترل تکانش چهارمین رکن اصلی در هوش هیجانیه.
افرادی ناامید، پرخاشگر، بد رفتار و غیرقابل پیشبینی معمولاً این فاکتور هوش هیجانی رو ندارن. کنترل تکانش در تواناییها رهبری، مذاکره و حل اختلافات نقش بسیار مهمی رو ایفا میکنه.
۴. سازگاری (Adaptability)
به میزان توانایی فرد برای مقابله با تغییرات و حل مسائل درونی و برونی اشاره داره. این عامل نشان میده که فرد در مواجهه با مشکلات و تحولات زندگی، قادر است به طور سازنده و کارآمد به آنها پاسخ بده یا خیر.
واقعگرایی (Reality-Testing)
این فاکتور در تست هوش هیجانی بار آن به توانایی ما برای اعتبارسنجی به واقعی بودن احساساتمون اشاره داره. به بیان دیگه این فاکتور آنچه که در درون داره رخ میده و چیزی که در خارج اتفاق میوفته رو بررسی میکنه. فردی که مهارت واقعگرایی داره، توانایی تفکر منطقی و منطبق با واقعیت رو داره و میتونه احساساتش رو به درستی ارزیابی کنه. این دسته از افراد میتونن باطن احساسات و ذهنی که ممکنه تحت تأثیر توهمها و تعصبات قرار گرفته باشه رو شناسایی کنن.
انعطافپذیری (Flexibility)
ظرفیت و توانایی ما برای ابزار احساسات، افکار و رفتارمون در پاسخ به شرایط جدید است. افراد منعطف، معمولاً چابک، مشارکت جو و مثبتاندیش هستن. افرادی که این ویژگی رو دارن معمولاً در زمان مواجه با موقعیتهای جدید، سازگار هستن و خودشون رو با شرایط وفق میدن. این ویژگی در تست هوش هیجانی با آن به عنوان یکی از عوامل مؤثر بر عملکرد هوشی و موفقیت در زندگی شناخته میشه.
معمولاً کسانی که در مقابل تغییر عقایدشون مقاومت میکنن و همچنین سختگیریهایی در مورد رفتار و احساساتشون نشون میدن، هیچ روحیه انعطافپذیری ندارن.
حل مسئله (Problem Solving)
حل مسئله در هوش هیجانی به توانایی فرد برای شناسایی و حل مسائل و مشکلات مختلف در زندگی اشاره داره. این ویژگی شامل توانایی تحلیل، ارزیابی و انتخاب راه حلهای مناسب برای مسائل پیچیده و چالش برانگیره. فردی که در این ویژگی بالاترین سطح رو داره، میتونه در به دست آوردن راه حلهای خلاقانه و نوآورانه برای مسائل پیچیده و متنوع مهارت داشته باشه.
این دسته افراد غالباً در برخورد با موقعیتهای دشوار، دقیق، منضبط، مداوم و سیستماتیک هستن. افراد با نمره بالا در این فاکتور معمولاً به جای اجتناب و فرار از مشکلات، راهحلهای کاربردی و مؤثر ارائه میدن.
5. خلقوخوی عمومی (General Mood)
این عامل به خلق و خوی عمومی و روحیه فرد اشاره داره. فردی که در این عامل برتری داره، معمولاً خلق و خوی مثبت، انگیزه بالا و انرژی مثبتی داره. این دسته از افراد معمولاً با دید مثبت به زندگی نگاه میکنن و معمولاً نیمه پر لیوان رو میبنن. به عنوان مثال، فردی که همیشه با لبخندی بر لب و با انگیزه و تعامل فعال در روابط اجتماعی حضور داره و به دیگران هم همین حس مثبت رو میده، دارای این ویژگیه.
خوشبینی ( Optimism)
فاکتور خوشبینی در تست هوش هیجانی بار آن به توانایی فرد برای دیدن جنبههای مثبت وامیدوارکننده در زندگی اشاره داره. این ویژگی شامل توانایی فرد برای مثبت فکر کردن، بهبود خود اعتمادی، مقابله با شرایط دشوار و تحمل استرسه. فردی که این ویژگی رو داره معمولاً از دیدن جنبههای مثبت در هر شرایطی استفاده میکنه.
افراد خوشبین معمولاً در بیشتر موقعیتها از خودشون مطمئن هستن؛ معتقدن که میتونن در موقعیتهای سخت دووم بیارن و به بهترینهاامیدوار باشن. انگیزه ادامه دادن دارن و به ندرت پیش میاد که تسلیم بشن.
شادمانی (Happiness)
توانایی ما برای رضایت از دیگران، خود و به طور کلی زندگی به عنوان فاکتور شادمانی در تست هوش هیجانی گفته میشه. این فاکتور نشون میده که فرد قدرتی برای تجربه و ایجاد شادمانی در زندگی خودش داره میتونه با مدیریت احساسات مثبت، روی بهبود کیفیت زندگی خودش کار کنه. این افراد میتونن در لحظه لذت ببرن و شادی کنن. علاوه بر این، کسی که این فاکتور رو داره شادی رو به زندگی بقیه هم منتقل میکنه.
میتوان گفت که شادی سوخت اصلی هوش هیجانست.
چرا باید در تست هوش هیجانی بار آن شرکت کنیم؟
تست هوش هیجانی یک ابزار ارزیابیست که به ما کمک میکنه تا سطح هوش هیجانی خودمون رو بسنجیم. این تست میتونه به ما اطلاعات مفیدی درباره خودمون و نحوه مدیریت احساساتمون بده. اکثر شرکتهای معتبر از کارمندان خود تست هوش هیجانی میگیرن و آنهایی رو که نمره بالاتری دارن، قبول میکنن. در ادامه برخی از مزایای تست هوش هیجانی رو بررسی میکنیم.
1. بهبود عملکرد محل کار
داشتن هوش هیجانی بالا میتونه به شما در رهبری کردن دیگران، پشت سر گذاشتن چالشهای اجتماعی محل کار و حرفهایتر شدن کمک کنه. بسیاری از سازمانها بهطور فزایندهای از آزمون هوش هیجانی (EQ) قبل از ورود استفاده میکنن و EQ را بهعنوان مؤلفهای حیاتی در ارزیابی نامزدها در کنار مهارت سخت میبینن.
۲. سلامت جسمانی بهتر
افرادی که هوش هیجانی پایینی دارن، معمولاً از لحاظ جسمانی هم پایین هستن. چرا؟ دلیلش مشخصه این دسته از افراد نمیدونن چجوری باید احساساتشون رو کنترل کنن و به همین خاطر دائماً تحت فشار استرس و فشارهای روانی هستن. استرس فشار خون رو بالا میبره، سیستم ایمنی رو تضعیف میکنه، احتمال حملات قلبی و سکته مغزی رو افزایش میده، منجر به ناباروری میشه و در نهایت روند پیری رو هم افزایش میده. افرادی که تست هوش هیجانی بار آن رو شرکت میکنن میتونن با پیدا کردن ریشه مشکلاتشون، از بروز این مشکلات جلوگیری کنن.
۳. روان سالمتر
استرس و احساسات مهار نشده میتونن بر وضعیت روانی شما تأثیر منفی بذارن و شانس ابتلا به اضطراب و افسردگی رو در شما افزایش بدن. اگر قادر به درک، پذیرش یا کنترل احساسات خود نباشین، ایجاد روابط معنادار برای شما دشوار خواهد بود. اما در صورتی که با مهارتهای هوش هیجانی آشنا بشین، میتونین سلامت روانی خودتون رو تا حد زیادی تضمین کنین.
۴. روابط اجتماعی بهتر
اگر بدونین که چجوری میشه احساسات رو مدیریت کرد، در موقعیت بهتری برای برقراری ارتباط با احساس خود و درک احساسات دیگران خواهید بود. دونستن روشها لازم برای بهبود مهارتهای مانند خودآگاهی عاطفی و همچنین همدلی میتونه کیفیت روابط شما رو بهتر کنه.
۵. بهبود هوش اجتماعی
توانایی برقراری ارتباط با دیگران و محیط اطرأفتون با آگاهی از احساساتتان امکان پذیره. اگر هوش اجتماعی دارین، میتونین دوست رو از دشمن تشخیص بدین، بدانید چه کسی واقعاً شما رو دوس داره و تنشها رو کاهش بدین. دونستن هوش هیجانی به شما کمک میکنه تا بهتر احساسات خودتون و دیگران رو درک کنین. با فهمیدن و تشخیص دادن احساسات، میتونین بهتر درک کنین که دیگران در چه حالتی هستن و چجوری میشه به اونها کمک کرد.
کلام آخر
هوش هیجانی یک عامل حیاتی در زندگی افراد است. این تست، به ما امکان میده تا درک بهتری از قدرتها و ضعفهای هوش هیجانی خود پیدا کنیم و با استفاده از آنها، در مسیر بهبود روابط اجتماعی، مدیریت احساسات و دستیابی به موفقیت شغلی پیشرفت کنیم. توسعه هوش هیجانی میتونه به شما کمک کنه تا زندگی بهتر و سالمتری داشته باشین.
سؤالات متداول
۱. تست هوش هیجانی Bar-On چیست؟
تست هوش هیجانی Bar-On یک ابزار اندازهگیری برای ارزیابی هوش هیجانی فرد بر اساس ۱۵ فاکتور اساسی است.
۲. انجام تست هوش هیجانی Bar-On چه مزایایی داره؟
انجام تست هوش هیجانی Bar-On به فرد کمک میکنه تا شناخت بهتری از خودش داشته باشه و نقاط قوت و ضعف خود پیدا کنه. سپس بر روی بهبود مهارتهای هوش هیجانی خودش کار کنه تا زندگی بهتری رو تجربه کنه.
۳. چه کسانی باید از تست هوش هیجانی Bar-On استفاده کنن؟
تست هوش هیجانی بار آن برای همه افراد از جمله دانشجویان، کارمندان، مدیران و هر کسی که به بهبود مهارتهای هوش هیجانی خود علاقه داره، قابل استفادهست.
۴. چگونه میتوان تست هوش هیجانی Bar-On رو انجام داد؟
تست هوش هیجانی بار آن معمولاً به صورت آنلاین و توسط متخصصین روانشناسی انجام میشه. شرکتکننده به سؤالات مربوط به هر یک از عوامل هوش هیجانی پاسخ میده و نتایج بر اساس پاسخهای ارائه شده تحلیل میشه.
۵. انجام تست هوش هیجانی چه کاربردهایی داره؟
تست هوش هیجانی در بررسی و ارزیابی هوش هیجانی فرد در زمینههایی مانند رهبری، مدیریت استرس، ارتباطات بین فردی، موفقیت شغلی و رضایت زندگی استفاده میشه. همچنین، این تست در روانشناسی، مشاوره و توسعه شخصی هم استفاده میشه.
دیدگاهتان را بنویسید