از 9 تا 12 ماهگی چه بازیهایی برای رشد مغز کودک مفید است؟
11 بازی برای تقویت هوش کودکان 9 تا 12 ماه بر اساس کتاب «مغز کودک من»:
1) قایم موشک بازی
صورتتان را پشت کتاب یا لباسی پنهان کنید و وقتی صورتتان را از پشت آن بیرون میآورید نامش را بگویید. این بازی برای کودک جالب و سرگرم کننده است.
2) کتاب خواندن
او علاقه دارد خودش کتاب را ورق بزند و تصاویرش را نگاه کند. پس کتابهایی با برگههای ضخیمتر در اختیارش قرار دهید تا از دیدن آن و بازی کردن با آن لذت ببرد.
3) سروصدا بازی
چند ظرف مانند کاسه و بشقاب و یک قاشق چوبی به او بدهید تا به هم بکوبد. این بازی لذتبخش برای هماهنگی دیداری _ حرکتی او نیز اهمیت دارد. در این بازی همواره مراقب باشید که به کودک آسیبی نرسد.
4) جعبه بازی
انتهای یک جعبهی مقوایی سوراخی بزرگ ایجاد کنید. کودک را روی زمین بنشانید و اسباببازیهایی را که مناسب هستند دور او بگذارید و از او بخواهید آنها را در سوراخ جعبه پرتاپ کند. اگر نتوانست، این کار را چند بار انجام دهید تا یاد بگیرد. سپس جعبه را بلند کند و ببیند که اسباببازیهایش زیر آن قرار دارد.
5) درست کن، خراب کن
او را روی زمین بنشانید و با هم با اسباببازیهایش بازی کنید. بازی را نوبتی کنید. یک قطعه شما بگذارید و یک قطعه او بگذارد و ادامه دهید. برای مثال مکعبهای خانهسازی را روی هم بچینید و بعد با یک ضربه آنها را بریزید. اجازه بدهید کودکتان بدون کمک شما هم این کار را بکند. خواهید دید که این کار برایش بسیار هیجانانگیز است. همان طور که پیشتر و در مقالههای قبلی اشاره شد، بازی ساختن و خراب کردن یکی از بازیهای مورد علاقهی کودکان است. والدین باید اجازه دهند که کودک در شرایط امن و با وسایل بازی مناسب این کار را انجام دهد.
6) موسیقی
موسیقی مورد علاقهی کودک را بگذارید، او را در آغوش بگیرید و بچرخید و با هم حرکات موزون انجام دهید همچنین اسباببازیهایی که موسیقی پخش میکنند در اختیارش قرار دهید تا با فشار دادن دکمههایش صدای موسیقی را بشنود.
7) حرکات بدنی
خودتان را حائل کنید تا کودک بتواند با تکیه بر پاهای شما خودش را ایستاده نگه دارد. دستانش را بگیرید و اگر خواست گام بردارد کمکش کنید چند قدم بردارد. دستهایش را از بالای بازو بگیرید و کمی او را بچرخانید و به چشمانش نگاه کنید و بخندید. روی زمین دراز بکشید و بگذارید کودکتان مانند بچه گربه از روی شما رد شود و با شما درگیر بازی شود. او این کار را تا چند سال آینده ادامه خواهد داد! با احتیاط کامل و در صورت امن بودن بگذارید با کمک شما یکی دو پله را بالا برود. بگذارید تمرین کند به تنهایی از فنجان آب بخورد.
8) بازی با انگشتها
تصاویر بزرگ کمپیچوخم و خیلی ساده را جلویش بگذارید و انگشتتان را آهسته دور آن تصویر بچرخانید و انگشت او را هم بگیرید و دور شکل بچرخانید.
9) تونل بازی
چیزهایی مانند صندلی یا میز که پایههایش فاصلهی زیادی از هم دارند فراهم کنید و از کودک بخواهید چهار دستوپا از زیر آن رد شود و به سوی شما بیاید.
10) توپ بازی
توپبازیهای ساده در این زمان برای کودک لذتبخش است. در فاصلهی کم از کودک روی زمین بنشینید و توپی نرم را به سوی او بیندازید و با او تمرین کنید تا آن را به سوی شما قل بدهد.
11) کشیدن و هل دادن
اسباببازیهایی با قطعههای بزرگ که باید آنها را از هم جدا کرد یا فشار دادن در هم قرار داد، در اختیار کودک قرار دهید تا با انجام این بازی مهارتهای حرکتی و هماهنگی دیداری _ حرکتیاش تقویت شود.
در صورتی که از این مطلب خوشتان آمده است سه مقاله مشابه زیر را به شما پیشنهاد میکنیم. روی عنوان مقاله کلیک کنید:
«چگونه بفهمیم فرزند باهوشی داریم؟»
دیدگاهتان را بنویسید