تقویت هوش جنین در دوران بارداری
آیا شما باردار هستید؟
طبیعتاً شما بهترین چیزها را برای کودک خود میخواهید. ممکن است که در مورد وسایل مورد نیاز کودک تحقیق کرده باشید، در گوگل مطالب زیادی را جستجو کرده باشید و از دوستان و خانواده مشاوره گرفته باشید. اما بسیاری از افراد نمیدانند که برای رشد هوش یا حمایت از رشد او لازم نیست تا تولد کودک صبر کنند و در دوران بارداری میتوان به افزایش هوش جنین کمک کرد.
علم به ما میگوید که کارهای خاصی وجود دارد که میتوانید برای تقویت رشد مغز کودک در رحم انجام دهید. در این نوشته نه روش ساده و تحقیق شده برای کمک به رشد مغز کودک و تقویت هوش او در دوران بارداری وجود دارد.
1. قصه بگویید تا هوش جنین خود را افزایش دهید
یادگیری از چه زمانی آغاز می شود؟ پولی سنگوپتا، روانشناس والدین میگوید تشکیل پایههای زبان از رحم شروع میشود و در سه ماهه سوم، کودک شما میتواند صداهایی را که به طور منظم میشنود حفظ کند.
طبق مقالهای در وبسایت Babble، محققان از مادران خواستند كه بخشی از كتاب The Cat In The Hat را برای نوزادان متولد نشده خود بخوانند. بعد از تولد، نوزادان با شنیدن آن قسمت را تشخیص دادند.
در نتیجه بهتر است زمانی در روز را تعیین کنید و یک کتاب را با صدای بلند بخوانید تا به تقویت هوش جنین کمک کنید.
2. برای تقویت هوش جنین غذای سالم بخورید
اسیدهای چرب امگا 3 برای رشد مغز کودک کاملاً ضروری است. اطمینان حاصل کنید که در رژیم غذایی خود غذاهایی که دارای مقدار زیادی امگا 3 هستند مانند ماهی قزل آلا و ساردین (ماهیهایی که جیوه کمتری دارند)، دانههای سویا و اسفناج باشد. همچنین، آهن موجود در سبزیجات برگ مانند اسفناج، به جریان اکسیژن در سلولهای مغزی کودک کمک میکند. علاوه بر اینها زرده تخم مرغ نیز پر از کولین است (ویتامین توصیه شده برای زنان باردار). برخی از مطالعات نشان دادهاند که کولین ساختار سلولهای مغز جنین را تغییر میدهد و آنها را برای رشد شناختی حمایت میکند.
یک محقق در این حوزه پیشنهاد میکند:
«در دوران بارداری خود آجیل مانند بادام و گردو را در رژیم خود بگنجانید. گردو برای رشد مغز بزرگسالان و نوزادان ضروری است. بادام منبع خوبی از نیاسین، پروتئین و انرژی است و به رشد کلی مغز کودک کمک میکند.»
3. برای افزایش هوش جنین ورزش کنید و فعال باشید
آیا بالا رفتن اندروفین حاصل از ورزش کردن احساس خوبی به شما میدهد؟ خب، کودک شما نیز همینطور است به همین خاطر تناسب اندام و تحرک در دوران بارداری از اهمیت برخوردار است. اگر میخواهید کودک شما باهوشتر شود، دیگر خود را لوس نکنید و از کاناپه خارج شوید.
هورمونهای آزاد شده در حین ورزش تا چند ساعت کودک شما را در مواد شیمیایی خوب استحمام میکنند. به علاوه، چون ورزش جریان خون را در اطراف بدن از جمله رحم افزایش میدهد. از این رو، رشد کودک شما تقویت میشود.
اگر شما قبل از بارداری ورزش نمیکردید، تمرینات سبک و پیاده روی سریع را آغاز کنید، زیرا ثابت شده مادرانی که در دوران بارداری فعال هستند دارای فرزندان باهوشتری هستند. آخرین تحقیقات نشان میدهد ورزش در دوران بارداری میتواند سلولهای عصبی را در هیپوکامپ کودک شما (قسمت یادگیری و حافظه مغز) 40 درصد افزایش دهد.
از نظر کارشناسان:
«ورزش منظم هوازی در دوران بارداری هم برای مادر و هم برای نوزاد مفید است. مطالعات نشان داده است که ورزش هوازی در دوران بارداری عملکرد مغز فرزندان را بهبود میبخشد.»
مجله علمی جهان، 2012
به یاد داشته باشید، همیشه قبل از استفاده از یک برنامه جدید ورزشی، به خصوص در دوران بارداری، با پزشک خود مشورت کنید.
4. موسیقی پخش کنید و برای تقویت هوش جنین با او صحبت کنید
هنگامی که کودک در رحم مادرش رشد میکند، او شروع به شنیدن صدا و حتی پاسخ دادن به آن میکند. او ممکن است حرف شما را نفهمد اما تحریک کودک شما با صحبت یا حتی آواز میتواند به رشد مغز او کمک کند.
نوزادان متولد نشده موسیقی را دوست دارند. این باعث تحریک مواد شیمیایی شاد مانند سروتونین میشود که او را ترغیب به آرامش و حتی افزایش قدرت تمرکز میکند. پس از تولد، کودک شما هر بار که آن موسیقی را میشنود، تمام احساسات خوب مربوط به موسیقی را به خاطر میآورد و از آن لذت میبرد. این بدان معناست که پس از تولد کودک خود، همان آواز را بخوانید تا او را ساکت و آرام کنید.
5. کنترل نکردن سطح تیروئید ضریب هوشی جنین را کاهش می دهد
تیروئید برای بدن ضروری است. در دوران بارداری اگر سطح تیروئید شما ناپایدار باشد، میتواند روی کودک تأثیر بگذارد. کمبود تیروئید در مادر میتواند روی ضریب هوشی کودک تأثیر بگذارد.
سعی کنید یک رژیم غذایی متعادل و سالم داشته باشید، که حاوی مقدار کافی سدیم است. در صورتی که احساس میکنید مقدار ید مورد نیاز در رژیم خود دریافت نمیکنید، نمک و ماست یددار را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
6. نقش مکمل های بارداری در افزایش هوش نوزاد را نادیده نگیرید
در دوران بارداری بدن شما به تغذیه اضافی نیاز دارد. اگرچه یک وعده غذایی کامل تغذیه کافی را برای شما فراهم میکند، اما باید مکملهای اضافی برای رفاه کودک استفاده کنید.
مکملهای دوران بارداری زیادی مانند ویتامین ها و مکملهای حاوی اسید فولیک در بازار وجود دارد. هر دو این عناصر نقش مهمی در رشد سلولهای مغزی کودک دارند. با این حال، لازم است قبل از مصرف هرگونه مکمل با پزشک خود مشورت کنید.
7. کمی آفتاب بگیرید
پیش از این هرگز ویتامین D اینقدر مهم نبوده است. تنها کاری که باید انجام دهید این است که به مدت 20 دقیقه در روز آفتاب بگیرید.
یک پزشک میگوید:
«ما مادران بارداری را که به کلینیک ما مراجعه میکنند از نظر ویتامین D آزمایش میکنیم و بیش از نیمی از آنها کمبود دارند. این به دلیل ترکیبی از کمبود نور خورشید و عدم دریافت کافی ویتامین D در رژیم غذایی آنها است».
بیشتر ویتامین D که ما برای رشد استخوانهای سالم و قوی به آن نیاز داریم از خورشید ناشی میشود، اگرچه این ویتامین را میتوان در چند ماده غذایی مانند ماهی و تخم مرغ نیز یافت. این ماده مغذی برای کمک به کودک در تقویت استخوانها و قلب ضروری است. محققان همچنین تحقیق در مورد ارتباط بین کمبود ویتامین D در زنان باردار و اوتیسم را آغاز کردهاند.
8. شکم خود را به آرامی ماساژ دهید تا مغز جنین تحریک شود
مطابق مقاله مجله تایم ، مالش آرام شکم نیز تحریک خوبی برای کودک است.
نوزادی که هنوز در رحم است، میتواند لمس شما را احساس کند. از حدود 20 هفتگی، کودک احساس میکند که شکم خود را لمس میکنید و نوازش میکنید و میتواند پیامهای آرام بخشی را به سیستم عصبی او ارسال کند.
تحقیقات نشان میدهد نوزاد متولد نشده حتی میتواند بین لمس مادر و پدرش تفاوت قائل شود.
شاید باور نکنید اما نوزاد متولد نشده شما حتی حس بویایی دارد. هر زمان که میتوانید گلهای تازه، میوهها و سایر عطرهای تسکیندهنده را امتحان کنید و ببویید، زیرا این تمرینات به تحریک مغز کودک نیز کمک میکند.
9. برای سلامت کودک خود بیشتر بخوابید
استراحت خوب بسیار مهم است. خواب نه تنها به تقویت روحیه و سوخت سیستم ایمنی بدن کمک میکند ، بلکه احتمال تولد نوزادی سالم را نیز افزایش میدهد. با مقدار مناسب خواب، مغز کودک شما فرصت رشد مناسب در رحم را خواهد داشت و خطر کمتری برای مشکلات رشد پس از تولد وجود دارد.
یک پزشک میگوید:
«کنترل خواب در دوران بارداری نه تنها برای سلامتی مادر، بلکه برای سلامت کودک نیز مفید است.»
Michael J. Breus ، دکترای روانشناسی
امیدوارم به نکات گفته شده توجه لازم را داشته باشید و از نگاه کردن به فرزند باهوشتان لذت ببرید. همچنین میتوانید مقالههای دیگر مربوط به هوش را در این صفحه مشاهده کنید.
سوالات و نظرات خود را راجع به مقاله «تقویت هوش جنین در دوران بارداری» با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید