وقتی کودک به 6 ماهگی می‌رسد، مادر و کودک مانند دو فرد جدا از هم احساس و عمل می‌کنند. در واقع کودک کم‌کم درک می‌کند که شما از او جدا هستید، پس وقتی از جلوی چشمانش دور می‌شوید نگران است که شاید برنگردید و گریه می‌کند. کودک شما در این سن خودش و نامش را می‌شناسد. فعالیت‌هایی مانند حرکت کردن، غلت زدن، دستکاری در محیط و وارسی اشیا بیشتر و گسترده‌تر می‌شود. دوست دارد چیزهایی به او بدهید که به آن‌ها نگاه کند، آن‌ها را لمس و با آن‌ها بازی کند.

کودک در سن 6 تا 9 ماهگی می‌تواند از این سمت اتاق به سوی دیگر برود و فعال‌تر باشد. او متوجه می‌شود که خواسته‌های مختلفش مانند گرسنگی و تنهایی با هم تفاوت دارند و با علائم مختلفی آن را به شما می‌فهماند. هیجانات منفی و مثبت را می‌شناسد و می‌داند چگونه آن‌ها را نشان دهد. او می‌داند شما علائم مختلف او را متوجه می‌شوید و پاسخ شما به تنهایی او، در آغوش گرفته شدن و پاسختان به گرسنگی، غذا دادن است. او در این سن علاوه بر شیر مادر، غذا خوردن را نیز شروع می‌کند.

این مقاله را نیز از دست ندهید:
«
پدر و مادرها بخوانند؛ 12 ماده غذایی موثر برای تقویت هوش کودکان»


مغز کودک از 6 تا 9 ماهگی برای انجام چه کارهایی رشد می‌کند؟ | ویکی هوش

کودک شما خواسته‌هایی برای خودش دارد، می‌خواهد شیئی را نگه دارد یا آن را بردارد. اینجاست که برای نخستین بار خواسته‌های او با شما هم‌سو نیست. در 9 ماهگی نسبت به غریبه‌ها حساس می‌شود و از آن‌ها اجتناب می‌کند. گاهی حتی نمی‌خواهد در کنار افراد آشنا مانند پدربزرگ یا مادر بزرگ هم باشد. واکنش‌های کودک در این زمان از رشد، کاملا طبیعی است و روند غریبگی کردن در ماه‌های بعدی ادامه نخواهد یافت.

همچنین بخوانید: «از 6 تا 9 ماهگی چه بازی‌هایی برای رشد مغز کودک مفید است؟»

از 6 ماهگی به بعد کودک می‌تواند بدون کمک بنشیند. زمانی که روی شکم خوابانده شده باشد تلاش می‌کند به صورت سوسماری حرکت کند و خودش را به جلو بکشد.

بعضی کودکان بدون این که خزیدن را انجام دهند راه رفتن را شروع می‌کنند و برخی دیگر در حالت نشسته خود را روی زمین حرکت می‌دهند. به محض این که کودکتان خزیدن را یاد گرفت محیط را برای او امن کنید. اکنون سیستم بینایی او رشد کرده است و عمق را درک می‌کند؛ بنابراین از بلندی و ارتفاع می‌هراسد. او می‌تواند با کمک گرفتن از پایه‌ی صندلی یا مبلمان تمرین ایستادن کند.مغز کودک از 6 تا 9 ماهگی برای انجام چه کارهایی رشد می‌کند؟ | ویکی هوش

گاهی آواها یا حرف‌های ساده را بیان می‌کند و می‌داند که این‌ها را خودش تولید کرده است. هرچه بیشتر با کودک صحبت کنید دایره‌ی لغاتی که یاد می‌گیرد بیشتر خواهد بود. لحن و آهنگ صدا نیز به اندازه‌ی صحبت کردن اهمیت دارد و کودک متوجه گرمای کلام شما در حین مکالمه می‌شود. او به احساسات اطرافیان واکنش نشان می‌دهد و از آن‌ها تاثیر می‌پذیرد. برای مثال اگر شما ناراحت باشید او گریه می‌کند یا اگر خوشحال باشید ممکن است با شما بخندد.

در 9 ماهگی، جهشی در رشد مغز کودک رخ می‌دهد و او می‌تواند بین حواسش مانند دیدن، شنیدن، لامسه و چشایی ارتباط برقرار کند.

در پایان

همه‌ی کودکان از یک ترتیب رشدی تبعیت می‌کنند اما هر یک در سطوح رشدی مختلفی پیش می‌روند. ممکن است یک کودک 7 ماهه بیش از حد غلت بزند و صداها و آواهای بسیاری تولید کند، اما کودک دیگر همسن او آرام بازی کند. هر دو کودک طبیعی هستند. پس نباید کودکان را با هم مقایسه کرد بلکه هر کودکی باید در مقایسه با خودش سنجیده شود.

مقاله پیشنهادی برای شما: «چگونه بفهمیم فرزند باهوشی داریم؟»