رشد و تحولات مغز نوزاد از 3 تا 6 ماهگی چگونه است؟
کودک از 3 تا 6 ماهگی نسبت به محیط اطرفش بسیار کنجکاو است. هر روز از زندگیاش بر چگونگی رشد مغز و یادگیریاش اثر میگذارد. تجارت مملو از عشق، توجه و علاقهی بسیار برای تحول سالم مغز او لازم است.
اکنون ماهیچههای دست و بازویش قویتر و بزرگتر میشود، بنابراین دستش به اشیا میرسد. برای این که رشد و تحول داشته باشد باید توجه بیشتری به او شود و زمان بیشتری با او گذارنده شود.
مقاله پیشنهادی مشابه:
در بسیاری از مواقع میبینید که با دهانش صدا درمیآورد. غان و غون و با شما «صحبت» میکند. تولید صداهای جدید و متفاوت برای او بسیار لذتبخش است دوباره پاسخ شما را میدهد و تقلید صدا را یاد میگیرد. با بازی کردن، خواندن و موسیقی میتوانید در یاد گرفتن صداهای جدید به کودکتان کمک کنید. نسبت به سه ماه نخست اجتماعیتر است. اکنون بیناییاش تحول بیشتری دارد و با نگاه کردن به چشمانتان، شندین، چشیدن و حس کردن با شما ارتباط بیشتری برقرار میکند. میتواند بعضی از حالات چهرهی شما را درک کند. به شما نگاه میکند تا ببیند چگونه به هیجانات او پاسخ میدهید و چگونه هیجانات خود را برایش نمایان میسازید. مادر خود را فردی میداند که بیشتر اوقاتش را با او میگذراند و نیازهای او را برآورده میکند اما هنوز مغز او به اندازهای که بداند شما فردی جدا از او هستید رشد نکرده است. مادر و اعضای خانواده را میشناسد. در چهار ماهگی زیاد لبخند میزند و میتواند بلند بخندد و از قلقلک دادن کف پاهایش لذت میبرد. دیگران و اطرافیانش را دوست دارد. شروع به شناختن حالات هیجانی اطرافیانش میکند که وقتی شاد، ناراحت، ترسیده یا برآشفته میشوند چگونهاند. از نظر حرکتی کمی روی بدنش کنترل پیدا میکند و پاهایش را به سمت دهانش میآورد. غلت زدن را تمرین میکند و در چهار ماهگی آن را یاد میگیرد. با کمک شما و در مدت کمی مینشیند. دوست دارد موقعی که به او شیر میدهید با او صحبت کنید.
همچنین بخوانید: «آیا تغذیه با شیر مادر کودک را باهوش میکند؟»
تقریبا همه چیز را به سمت دهانش میبرد و شما باید حواستان باشد که اشیای کوچک را نخورد. نوازش شدن و شنیدن صدای شما برای او بسیار لذتبخش است. در پنج ماهگی سرش را به سوی فردی که اسباببازیهایی مانند جغجغه را تکان میدهد، میبرد تا از شنیدن صدایش ذوق کند. کودک در شش ماهگی یاد میگیرد اشیا را به طور ارادی چنگ بزند و در دست بگیرد، حتی چیزها را از یک دستش به دست دیگر میدهد. حدود 5 یا 6 ماهگی سینهخیز میرود و به اشیای اطراف توجه میکند. شما باید طوری او را قرار دهید که بتواند روی شیء مورد توجهش متمرکز شود.
تمام این فعالیتها در جهت درک کردن و شناختن دنیای اطراف و رشد مغز اوست. هر چه بیشتر تجربه کند، مغزش بهتر رشد میکند.
منبع: کتاب مغز کودک من
پیشنهاد میکنیم مقاله «بازی برای تقویت هوش کودکان» را نیز مطالعه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید