مغز کودک از 9 تا 12 ماهگی برای انجام چه کارهایی رشد میکند؟
کودک تا 9 ماهگی توانایی تجربهی هیجانات و خلقهای مختلف را به خوبی تحول یافته است. اکنون او بهتر تعامل میکند و خیالش از حضور افراد و اشیای آشنا راحتتر است. او آمادهی راه رفتن است و میتواند از چیزهایی که او را ناراحت یا اذیت میکند فاصله بگیرد. کودک برای انجام کارهایی مانند شروع به ایستادن میکند و برای این کار از مبل و صندلی کمک میگیرد. شاید بعضی مواقع از پای شما کمک بگیرد تا خودش را ایستاده نگه دارد.
به طور ارادی دستش را به سمت چیزی میبرد و آن را بلند یا پرت میکند. کودکتان میتواند یک وسیله را بالا و پایین کند و آن را بچرخاند. در این زمان درک ساده را آغاز میکند؛ برای مثال «سگ کجاست؟» یا «بده به من» و شروع به استفاده از حالتهایی برای برقراری ارتباط و فهماندن خواسته و منظورش میکند. کودک شما به چیزهایی که دوست دارد اشاره میکند و تکواژههایی میگوید. سرعت رشد او در این زمان افزایش مییابد. از این طرف به آن طرف حرکت میکند.
مقاله پیشنهادی مشابه: «از 9 تا 12 ماهگی چه بازیهایی برای رشد مغز کودک مفید است؟»
کتابهای مصور پارچهای یا پلاستیکی را ورق میزند و به اصطلاح آنها را میخواند. اکنون میتواند بفهمد که اگر از جلوی چشمان او بروید و شما را نبیند، همچنان حضور دارید و باز خواهید گشت. بهتر است در این زمان وقتی به اتاق دیگری میروید همچنان با او حرف بزنید و اطمینان او از حضورتان را بیشتر کنید.
به نقل از کتاب مغز کودک من، کودک وقتی خودش را در آینه میبیند متوجه میشود که کودک در آینه خودش است. کمکم نشان میدهد چه چیزهایی را دوست دارد و چه چیزهایی را دوست ندارد. دوست دارد با شما وارد مکالمه شود و شما به او یاد بدهید که چگونه دستش را حرکت دهد و برای مثال بایبای کند. معنی «نه» را میفهمد. از نظر حرکتی مستقل عمل میکند (اما در بیشتر مواقع، کودکان پس از یکسالگی شروع به راه رفتن میکنند). دوست دارد خودش قاشق را به سمت دهانش ببرد و این کار برای هماهنگ شدن حرکات او مناسب و لازم است. دوست دارد اشیا را بردارد و آنها را حمل کند. از طریق بازی کردن با او این مهارتش را تقویت کنید.
کودک برای رشد کردن نیازمند زمان، حوصلهی شما و توجه است. شما میتوانید در حدود دوازده ماهگی شکلهای ساده را به او یاد بدهید. اسباببازیهایی که باید اشکال مختلف را از جای خودشان داخل جعبه انداخت برای او مناسب هستند. با او صحبت کنید و کمکش کنید تا جای مناسب شکل را بیابد؛ برای مثال «این یکی گردالیه» یا «حالا نوبت چهار گوشه». در دوازده ماهگی کلمات ساده مانند «بابا» و «ماما» را میگوید.
زمانی که شروع به گفتن کلمه میکند، معنایش را از طریق برخورد شما متوجه میشود. هنگام بازی کلمهای را که میگوید عینا تکرار کنید. زیاد تکرار کنید؛ برای مثال اشیای مختلف را پنهان کنید و بگویید «(نام شیء) کجا رفت؟» این کار باعث میشود معنای کلمات در ذهن کودک گسترده شود. کودک همچنین علاقهی زیادی به بازی تکراری یا مشاهدهی کارتون سادهی تکراری دارد. لازم است گاهی اجازه دهید برخی کارهای مستقل بیخطر را آنطور که میخواهد انجام دهد. اینگونه خلاقیت در او بهتر رشد میکند چون میفهمد خودش هم میتواند کاری را آنطور که دوست دارد انجام دهد.
مقالات پیشنهادی به شما:
دیدگاهتان را بنویسید