کدام بازیها ما را باهوشتر میکند؟
امروزه بازیهای متنوعی در اختیارتان قرار دارند. برخی از آنها رایگان هستند و ممکن است به صورت آنلاین بازی شوند، برخی دیگر رایگان نیستند و میتوانند در لپ تاپ، Xbox ، PSP یا هر دستگاه دیگری که به سادگی در اختیار دارید بازی شوند. بازیها همچنین در دسته بندیهای مختلفی مانند پازل، بازیهای آرکید، بازیهای ماجراجویی، بازیهای اکشن، بازیهای ورزشی، بازیهای تقویت ذهن، بازیهای حافظه، بازیهای سه بعدی و موارد دیگر قابل دسترسی هستند. در حال حاضر، همه بازیها برای ما سودمند نیستند و به هیچ وجه باعث رشد و پیشرفتتان نمیشود. اما در این مقاله بازیهایی را معرفی میکنیم که باعث تقویت ذهن و حافظهتان میشود.
انجام این بازیها مغز شما را در بهترین وضعیت نگه میدارد. تجزیه و تحلیل انجام شده از طریق دانشگاه میشیگان نشان داده است افرادی که به طور منظم مغز خود را تمرین میدهند، میتوانند حافظه خود را تقویت کنند. تجزیه و تحلیل دیگری نشان داده است که فعال نگه داشتن ذهن، شانس ابتلا به بیماریهایی مانند زوال عقل، آلزایمر و غیره را تا 63 درصد کاهش میدهد.
5 بازی محبوب و معتبر تقویت هوش:
1- جدول سودوکو
سودوکو جدول اعدادی است که یکی از بهترین تمرینهای مغز و تقویت آی کیو به شمار میرود. دانشمندان میگویند با حل سودوکو، مغز انسان ده سال جوان میشود. امروزه یکی از سرگرمیهای رایج در کشورهای مختلف جهان بهشمار میآید.
قانون بازی سودوکو:
نوع متداول سودوکو یک جدول ۹x۹ است که کل جدول هم به ۹ جدول کوچکتر ۳x۳ تقسیم شده است. در این جدول چند عدد به طور پیش فرض قرار داه شده که باید باقی اعداد را با رعایت سه قانون زیر یافت:
- قانون اول: در هر سطر جدول اعداد ۱ الی ۹ بدون تکرار قرار گیرد.
- قانون دوم: در هر ستون جدول اعداد ۱ الی ۹ بدون تکرار قرار گیرد.
- قانون سوم: در هر ناحیه ۳x۳ جدول اعداد ۱ الی ۹ بدون تکرار قرار گیرد.
2- شطرنج
شواهد قوی از فواید ذهنی بازی شطرنج در همه گروههای سنی وجود دارد.
شطرنج بازان در مدارس ابتدایی در مهارت خواندن پیشرفتهای چشمگیری دارند. (منبع)
دانش آموزان ابتدایی که شطرنج بازی میکنند، مهارتهای ریاضی خود را بهبود میبخشند. (منبع)
مهارت در شطرنج در هر سطح سنی با تشخیص بهتر الگوها و اشیاء مرتبط است. (منبع)
مجله پزشکی New England با آزمایش این نظریه که مغز مانند یک ماهیچه کار میکند، به این نتیجه رسید که بزرگسالان بالای 75 سال که فعالیتهای «کشش مغز» منظمی مانند شطرنج فعالیت دارند، کمتر دچار زوال عقل میشوند.
به همین دلیل است که شطرنج بخشی از برنامههای درسی مدارس در نزدیک به 30 کشور از جمله روسیه، ایسلند و ونزوئلا است.
3- تتریس
اگر هنوز شک دارید که بازیهای ویدئویی میتواند شما را باهوشتر کند، در اینجا یک بازی وجود دارد که شک شما را برطرف میکند. با استفاده از فناوریهای ردیابی فعالیت مغز، محققان دریافتند که دختران نوجوان پس از سه ماه تمرین تتریس، فعالیت مغزی خود را بهبود بخشیدهاند. دختران 12 تا 15 ساله در طول سه ماه 1.5 ساعت در هفته تتریس تمرین میکردند. در طول و پس از یک جلسه تمرین تتریس، مغز شما فعالیت قابل توجهی را تجربه میکند که منجر به کارایی بیشتر مغز میشود.
4- مکعب روبیک
از آنجائی که روش های بسیاری برای امتحان قابلیت های فضایی و حل مسائل وجود دارد، مکعب روبیک به عنوان یکی از رایج ترین راه حل ها به شمار می رود. مکعب مرسوم، ۶ وجه دارد که از ۹ خانه تشکیل شده که رنگ هر وجه متفاوت است. برای حل مکعب روبیک باید تمام خانه های یکرنگ را در یک وجه قرار دهید و این کار را برای تمام ۶ وجه تکرار کنید. این کار نه تنها برای فعال نگه داشتن ذهن بسیار مفید است، بلکه اهمیت هریک از حرکاتی که انجام می دهید، برای شما آشکار می سازد. کار کردن با روبیک به شما یاد می دهد تا به الگوها توجه کنید، آن ها را به خاطر داشته باشید و احتمالات را حذف کنید.
در صورتی که برای حل مکعب روبیک از روشهای استاندارد استفاده کنید، توانایی حل روبیک میتواند حافظه شما را بهبود بخشد، زیرا شما در حال حفظ الگوهای متوالی حرکات با استفاده از هماهنگی چشم و دست هستید، این حرکات بخشهای مختلف مغز را به کار میگیرد و باعث تقویتشان میشود.
5- بازی نام رنگها
این بازی توانایی تمرکز شما را به چالش میکشد. در این بازی، شما چندین نام رنگ بر روی صفحه نمایش خود دارید و هر اصطلاح از یک رنگ متمایز تشکیل شده است که با معنی آن مطابقت ندارد. به عنوان مثال، کلمه سیاه با رنگ سبز نوشته شده است و شما باید رنگ کلمه یعنی سبز را با صدای بلند بخوانید. این چالش به ظاهر ساده را چندین بار انجام دهید و تمرکز ذهنی خودتان را بهبود دهید.
3 اپلیکیشن فوق العاده برای تقویت هوش و حافظه
تعداد زیادی اپلیکیشن تقویت هوش ساخته شدهاند که در سراسر جهان طرفداران زیادی پیدا کردهاند. ما در اینجا دو اپلیکیشن خارجی و یک اپلیکیشن ایرانی برای آنهایی که بر زبان انگلیسی تسلط کامل ندارند معرفی کردهایم.
1- اپلیکیشن Lumosity
لوموسیتی 40 بازی ارائه میدهد که برای افزایش حافظه، تمرکز، سرعت پردازش، انعطاف پذیری ذهنی و مهارت حل مسئله طراحی شده است. به عنوان مثال، بازی Waiter توانایی شما را در به خاطر سپردن نامها افزایش میدهد.
بازی هایی که در برنامه Lumosity (لوموسیتی) ارائه شدهاند بسیار متنوع هستند و همه آنها به نوعی ذهن گیمر را به چالش خواهند کشید. برای مثال در یکی از بازی های ابتدایی این اپلیکیشن شما باید در یک ریلی پر پیچ و خم، قطارهای با هر رنگ را به مقصد با رنگ مشابه برسانید. برای انجام این کار باید مسیر ریل ها را با سرعت تعویض کنید و سعی کنید که هیچ اشتباهی انجام ندهید.
برای دانلود نسخه اندروید این اپلیکیشن اینجا کلیک کنید.
2- اپلیکیشن Brain Gym
برین جیم نیز مشابه لوموسیتی یک اپلیکیشن تقویت ذهن و حافظه است که 25 بازی متنوع من جمله بازی رنگ فونتها، سودوکو و تتریس را شامل میشود. جالب است بدانید که این اپلیکیشن با همکاری یک شرکت ایرانی و یک شرکت کانادایی ساخته شده است و مجوز دانش بنیانی نیز دریافت کرده است.
این اپلیکیشن در استورهای ایرانی مثل کافه بازار و مایکت وجود ندارد و برای دانلود آن باید VPN گوشی خودتان را روشن کنید و از گوگل پلی دانلود کنید. برای دانلود Brain Gym اینجا کلیک کنید.
3- اپلیکیشن شاهوش
برای آن دسته افراد که دنبال اپلیکیشن تقویت هوش فارسی هستند بازی شاهوش را پیشنهاد میکنیم. اپلیکیشن شاهوش از 30 بازی مختلف و از 6 دسته بندی مختلف دقت، تجسم، تمرکز، حافظه، ریاضیات و اطلاعات عمومی تشکیل شده است.
اینجا کلیک کنید تا به صفحه دانلود شاهوش در کافه بازار هدایت شوید.
دیدگاهتان را بنویسید