فهرست مطالب

  • ایلان ماسک کیست؟
  • ضریب هوشی ایلان ماسک چقدر است؟ و چرا او نابغه است؟
  • ایلان ماسک و هوش مصنوعی
  • اینترنت ماهواره‌ای استارلینک

ایلان ماسک کیست؟

ایلان ماسک یک کارآفرین و تاجر آمریکایی متولد ۲۸ ژوئن سال ۱۹۷۱ در آفریقای جنوبی است. ماسک از مادری کانادایی و پدری از آفریقای جنوبی زاده شده و در پرتوریا، آفریقای جنوبی بزرگ شده است. او مدت کوتاهی در دانشگاه پرتوریا به تحصیل پرداخت و در ۱۷ سالگی برای حضور در دانشگاه کویینز به کانادا نقل مکان کرده است. او دو سال بعد به دانشگاه پنسیلوانیا رفت و در آن جا لیسانس اقتصاد و فیزیک خود را دریافت کرد. او در سال ۱۹۹۵ برای تحصیل در دانشگاه استنفورد به کالیفرنیا نقل مکان کرد اما تصمیم گرفت که به دنبال کار حرفه‌ای، شرکت نرم‌افزار وب زیپ۲ را با برادرش کیمبال تأسیس کند. این شرکت نوپا در سال ۱۹۹۹ با قیمت ۳۰۷ میلیون دلار توسط شرکت کامپک خریداری شد. ماسک همان سال به صورت مشترک بانک آنلاین X.com را تأسیس کرد که در سال ۲۰۰۰ با کنفینیتی ادغام شد و باعث تشکیل پی‌پل (PayPal) شد. این شرکت در سال ۲۰۰۲ به قیمت ۱٫۵ میلیارد دلار توسط ای‌بی خریداری شد.

ایلان ماسک اکنون فردی فوق‌العاده ثروتمند و مدیرعامل چندین شرکت بزرگ است. او بنیانگذار، مدیر عامل و طراح اصلی SpaceX است. او هم‌چنین یکی از بنیانگذاران، مدیرعامل و معمار محصولات Tesla Motors است. شرکت‌ها و پروژه‌های بزرگی که ایلان ماسک به نحوی در راه اندازی، سرمایه گذاری یا اداره آن نقش دارد، به شرح زیر است:

  1. زیپ2
  2. پی پل
  3. ایکس دات کام
  4. اسپیس اکس
  5. تسلا موتورز
  6. سولارسیتی
  7. هایپرلوپ
  8. توییتر
  9. اپن آی وی
  10. نیورالینک

ایلان ماسک کیست؟ | ویکی هوش

ضریب هوشی ایلان ماسک چقدر است؟ و چرا او نابغه است؟

پیش بینی می‌شود ضریب هوشی ایلان ماسک بین 150 تا 155 باشد. ضریب هوشی که او را از افراد عادی کاملا متمایز می‌کند. در صورتی که ضریب هوشی ایلان ماسک 150 باشد، این عدد او را در رده نابغه و در صورتی که ضریب هوشی وی 155 باشد، او را در رده فرانابغه قرار می‌دهد. 

ضریب هوشی ایلان ماسک چقدر است؟ ویکی هوش

تأثیر هوش و نبوغ بالای ایلان ماسک در موفقیت‌های تجاری وی

ضریب هوشی ایلان ماسک حداقل 150 است که بسیار بالا محسوب می‌شود. بنابراین او این توانایی را دارد که متفاوت فکر کند و سریع‌تر از مردم مشکلات را حل کند. علاوه بر این، مغز او می‌تواند اطلاعاتی را پردازش کند که دیگران قادر به درک آن نیستند، بنابراین به همین دلیل است که ایده‌های او منحصر به فرد و خلاقانه است. ایلان ماسک به دلیل بهره هوشی بالا و اخلاق کاری خاص خودش یک نابغه است و توانسته است سه شرکت عظیم را همزمان و به طوری شایسته اداره کند. او برای رسیدن به اهدافش به طرز باورنکردنی سخت کار می‌کند، که به او اجازه داده تا به یک کارآفرین موفق در فناوری و فراتر از آن تبدیل شود.

توانایی‌هایی و خصوصیات ایلان ماسک

  1. او دارای ضریب هوشی بالایی است که به او اجازه می‌دهد به ایده‌های خارج از سنت‌ها و چارچوب‌ها فکر کند و آن‌ها را به گونه‌ای ارائه دهد که قابل درک باشد.
  2. ایلان ماسک قانون تجارت را به خوبی می‌داند، بنابراین دچار مشکل قانونی نمی‌شود.
  3. ایلان ماسک فردی پرشور است که برای رسیدن به اهدافش بسیار سخت کار می‌کند.
  4. او مهارت‌های عالی در مذاکره دارد و می‌داند که چگونه معاملات را ببندد.
  5. وقتی صحبت از تجارت به میان می‌آید، او خود را مسئول اعمال خود و شرکت‌هایی می‌داند که در آن‌ها مشارکت دارد.
  6. ایلان ماسک فردی خوش‌بین است و معتقد است که می‌توانید با ذهنی مثبت راه حلی برای مشکلات پیدا کنید.

ایلان ماسک و توسعه هوش مصنوعی برای خدمت به بشریت

ایلان ماسک جز دسته‌ای از افراد است که نسبت به رشد و تکامل هوش مصنوعی دید مثبتی ندارد اما از طرفی او معتقد است که رشد و تکامل تکنولوژی با هوش مصنوعی گره خورده است. بنابراین ایلان ماسک به جای پاک کردن مسئله با توقف توسعه هوش مصنوعی، به دنبال راه حلی برای کنترل هوش مصنوعی گشت. این بود که جرقه‌های اولیه برای راه‌اندازی شرکت OpenAI در ذهن ایلان ماسک زده شد. در سال 2015 ایلان ماسک و سم آلتمن شرکت OpenAI را به صورت غیردولتی راه‌اندازی کردند تا هوش مصنوعی را طبق چهارچوبی کنترل پذیر، توسعه و در اختیار عموم قرار دهند. با این اوصاف این شرکت هم در رشد هوش مصنوعی خدمت بزرگی کرد و هم کنترل انسان را روی تکنولوژی هوش مصنوعی بیشتر کرد.

در سال 2017، گزارش شد که ماسک از سرمایه‌گذاری موسوم به Neuralink پشتیبانی می‌کند که قصد دارد دستگاه‌هایی را ایجاد کند که در مغز انسان کاشته می‌شوند و به افراد کمک می‌کند تا با نرم‌افزار ادغام شوند. وی در جریان بحث شرکت در جولای 2019 پیشرفت خود را نشان داد و بیان کرد که دستگاه‌های آن از یک تراشه میکروسکوپی تشکیل‌ شده‌اند که از طریق بلوتوث به تلفن هوشمند متصل می‌شود.  ماسک عقیده دارد که Neuralink یک راه احتمالی برای مقابله با آخرالزمان هوش مصنوعی خواهد بود و می‌گوید این تکنولوژی «ما را به نوعی هم‌زیستی با هوش مصنوعی» خواهد رساند. او این بحث را پیش می‌کشد که با بهبود توانایی‌های مغز نحیف‌مان می‌توانیم همگام با پیشرفته‌ترین تکنولوژی‌ها باقی بمانیم. با این رویکرد که «اگر نمی‌توانی شکست‌شان دهی، به آن‌ها بپیوند».

هوش مصنوعی و ایلان ماسک | ویکی هوش

اینترنت ماهواره‌ای استارلینک چیست؟

اینترنت ماهواره‌ای (Satellite internet) یک راه دسترسی به اینترنت از طریق ماهواره است. این اینترنت ماهواره‌ای بیشتر در مواردی به‌ کار می‌رود که دسترسی معمولی به اینترنت (کابلی، فیبر نوری، دایال-آپ، بی‌سیم) امکان‌پذیر نباشد و یا سرعت اینترنت از کیفیت پایینی برخوردار باشد. استارلینک به پروژه ویژه شرکت (SpaceX) گفته می‌شود که قرار است ۱۲۰۰۰ ماهواره را در مدار نزدیک زمین (LEO) قرار دهد. تا از این طریق، اینترنتی با سرعت بالا و تاخیر پایین برای عموم مردم فراهم کند. برای این ‌که ارتباط مناسبی نیز با سطح زمین برقرار شود، شبکه‌ای عظیم در سطح زمین مورد نیاز خواهد بود. به همین منظور 1 منظومه ماهواره‌ای از سوی شرکت اسپیس ایکس (SpaceX) برای فراهم کردن اینترنت ماهواره‌ای ایجاد شده که این صورت فلکی از هزاران ماهواره کوچک در مدار پایینی زمین تشکیل شده است.

اینترنت ماهواره ای استارلینک | ایلان ماسک |ویکی هوش

چگونه به اینترنت ماهواره‌ ای استارلینک وصل بشویم؟

اینترنت ماهواره‌ای استارلینک یک اتصال داده بی‌سیم می‌باشد که شامل سه دیش ماهواره است. برای درک بهتر عملکرد اینترنت ماهواره‌ای بهتر است این گونه بگوییم برای مثال می‌خواهید به اینترنت ماهواره‌ای متصل شوید. ابتدا باید به‌ وسیله لپ‌تاپ یا گوشی درخواستی دهید تا سیگنالی از وسیله هوشمند شما منتشر ‌شود. آن سیگنال به وسیله مودمی که در خانه دارید دریافت شده و آن را به دیش ماهواره می‌فرستد. این دیش سیگنال ارسالی شما را دریافت کرده و آن را برای ماهواره‌ای که در فضا قرار دارد می‌فرستد. این روند برای پاسخ به صورت معکوس طی می‌شود. به این صورت که سیگنال پاسخ از ماهواره‌ای که در فضا قرار دارد، ابتدا به دیش ماهواره‌ی روی زمین سپس به مودم و نهایتا به گوشی یا لپ تاپ شما می‌رسد.

مزایای استفاده از اینترنت ماهواره‌ ای استارلینک چیست؟

ماهواره‌های استارلینک شرکت SpaceX در مدارهای پایینی زمین و در فاصله ۵۶۳ کیلیومتری از زمین قرار می‌گیرند. اسپیس‌ایکس ادعا می‌کند که به واسطه همین فاصله کوتاه تا زمین، تاخیر یا پینگ اینترنت ماهواره‌ای استارلینک بین ۲۵ تا ۳۵ میلی ثانیه خواهد بود. این تاخیر برای بسیاری از کاربردهای معمول اینترنت، حتی بازی‌های ویدئویی، مناسب خواهد بود. سرعت دانلود نیز باید بسیار سریع و چیزی در حدود ۱Gbps باشد. 

آیا اینترنت ماهواره ای استارلینک در ایران قابل دسترس است؟

اگرچه قبل‌تر به دلیل تحریم‌ها، تصور اینترنت ماهواره‌ای استارلینک در ایران سخت بود اما در پی حوادث شهریور و مهر 1401 ایلان ماسک رسما اعلام کرد که اینترنت ماهواره‌ای استارلینک را در ایران فعال خواهد کرد.

اینترنت ماهواره ای استارلینک | ایلان ماسک

البته اگر به سایت رسمی استارلینک سر بزنید متوجه می‌شوید که ایران فعلا در منطقه تحت پوشش ماهواره‌های استارلینک نیست؛ اگرچه اما و اگرهایی برای دسترسی ایرانیان به اینترنت ماهواره‌ای وجود دارد، اما در حال حاضر به نظر می‌رسد مسیر طولانی و پرهزینه‌ای بر سر راه کاربران ایرانی برای دسترسی به اینترنت استارلینک وجود دارد.